Stemningsfulle illustrasjoner av Vestbys nye storstue

Tilbake
Stemningsfulle illustrasjoner av Vestbys nye storstue

Kulturkvartalet Vestby skal bli et inkluderende samlingspunkt i Vestby kommune. Prosjektet skal bidra til å gjøre Vestby mer fremtidsrettet, og gi innbyggerne en møteplass både på dagtid, kveldstid og i helgene. Kulturkvartalet blir Vestbys nye storstue, og skal stå frem som et arkitektonisk og estetisk signalbygg.

Prosjektet er et samarbeid mellom Vestby kommune, AF Gruppen og L2 Arkitekter. For å vise frem hvordan Kulturkvartalet Vestby vil fremstå ferdig bygget, ble Oxivisuals hentet inn for å lage levende og stemningsskapende illustrasjoner. 

Ønsket å bygge opp entusiasmen rundt prosjektet

Når man jobber med denne typen offentlige bygg, er det mange krav og formaliteter man må forholde seg til. Under prosjekteringen var fokuset blant annet å tilfredsstille arealkrav og krav til romløsninger. Samtidig var det klare visjoner for det arkitektoniske uttrykket til Kulturkvartalet Vestby, som det var minst like viktig å oppfylle. 

– Hovedvisjonen har vært å skape et bygg som gir liv til sentrum, sier prosjektleder i AF Gruppen, Martin Hunsrød

Han forteller at de kom til et punkt i prosjektet der det trengtes en bekreftelse på at de hadde truffet på visjonen, rent visuelt. Dette var bakgrunnen for at Oxivisuals ble engasjert.

– Vi trengte illustrasjoner som kunne vekke følelsene det ferdige bygget skal formidle. Bildene fra Oxivisuals tydeliggjør hva det er vi jobber med, sier han. 

Oxivisuals har levert illustrasjoner som har blitt brukt i kommunikasjon internt og eksternt og som del av forprosjekteringen. De er også distribuert via alle kommunens kanaler for at innbyggerne skal se hva som er på vei, og skape entusiasme og forventninger rundt utviklingen som skjer i Vestby.

Stemningsfulle illustrasjoner med ulike perspektiver

Til prosjektet har Oxivisuals levert bilder som viser tre ulike perspektiver. Det var ønskelig å visualisere de arkitektoniske detaljene ved bygget, men også å få vist frem bygg og område i bruk. Resultatet har blitt både flott og stemningsfullt.

– De har laget et sett med bilder sett fra fugleperspektiv, tatt på kveldstid. Bygget har en fasade med særpreg som skal være belyst, og dette ønsket vi å få frem, forteller Hunsrød.

Det er også laget bilde som viser en fremtidig rådhuspark, for å få frem hvordan det er tenkt at området skal aktiviseres. Her har det vært fokus på å vise liv. Den siste illustrasjonen viser kulturkvartalet i en arrangementssetting, og formidler stemningen rundt konserter og arrangementer som skal finne sted når bygget tas i bruk. 

– Det spesielle med bildene er at de vekker følelser på en helt annen måte enn tegninger. Det var dette vi ville oppnå med å få laget disse illustrasjonene sammen med Oxivisuals, sier Hunsrød.

Inkluderende og samlende arbeidsprosess

AF Gruppen hadde jobbet med Oxivisuals på et prosjekt tidligere, og visste dermed hva de var i stand til å levere rent teknisk. Hunsrød forteller at han på dette prosjektet også var spesielt fornøyd med prosessen som ledet frem til bildene. 

– Det var en veldig involverende og samlende prosess. Vi hadde flere runder med vurdering av løsninger og ulike vinkler, og både vi, arkitekt og byggherre var involvert. Det ble kastet ideer frem og tilbake, og alle fikk anledning til å komme med ønsker og innspill, forteller han.

Samtidig synes han Oxivisuals var gode i prosessen. De kom med faglige betraktninger på forslagene, og kom også med egne tanker og ideer. Det var en stegvis prosess der de jobbet seg frem mot et resultat alle ble veldig fornøyd med.

Hunsrød forteller videre at Oxivisuals har vært enkle å kommunisere og samarbeide med.   

– Jeg hadde mye kontakt med Kjetil Borg og Thomas Pilgrim, og er veldig fornøyd med dialogen og samarbeidet vi har hatt med dem, sier han.

Fanget den rette stemningen

Hunsrød beskriver prosessen med å utarbeide illustrasjonene som rask og effektiv. Han har inntrykk av at alle involverte føler at deres stemme ble hørt. De har dessuten klart å oppnå det som var hensikten med å få laget illustrasjonene, nemlig å formidle at det er spennende ting de jobber med i Vestby.

– Jeg er spesielt fornøyd med kveldsbildene som fanger opp stemningen knyttet til kveldsarrangementer ved det fremtidige kulturhuset. De får fram at dette er et signalbygg som skal «lyse» opp omgivelsene, og det er det vi ønsker å skape, sier han. 

Hunsrød er ikke i tvil om at han ønsker å jobbe med Oxivisuals på fremtidige prosjekter, og han kan også varmt anbefale dem til andre aktører med behov for levende illustrasjoner.

– Jeg vil virkelig anbefale andre å samarbeide med dem, og kommer til å gjøre det selv. Neste gang vil jeg dra dem inn enda tidligere for å vurdere ulike løsninger opp mot hverandre, som en del av en prosess med brukere og byggherre, avslutter han.

No items found.

Relaterte innlegg

No items found.
Alle innlegg
Kontakt oss

Interessert i å snakke med oss?

Fyll ut skjemaet under og vi vil svare deg så fort som mulig.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.