Vollebekk – Leveranse til boligprosjekt for OBOS

Tilbake
Vollebekk – Leveranse til boligprosjekt for OBOS

Vollebekk er et stort boligprosjekt i flere trinn, utviklet av OBOS. Til sammen skal det bygges omtrent 1000 boliger fordelt på flere borettslag og med ulike salgsstarter. To borettslag er allerede ferdigstilt, mens ytterligere to vil ferdigstilles i 2021. Et femte borettslag vil etter planen komme for salg høsten 2020, og det vil komme flere trinn i årene fremover.

I arbeidet med å markedsføre og selge prosjektet ble Oxivisuals hentet inn for å lage 3D-visualiseringer til markedsmateriell. Prosjektselger i OBOS, Marius Holm, er godt fornøyd med samarbeidet de har med Oxivisuals.

Gode erfaringer med Oxivisuals fra tidligere

Oxivisuals ble tidlig involvert i prosjektet og har levert visualiseringer helt fra det innledende byggetrinnet som ble lagt ut for salg i 2017. Dette var heller ikke første gang OBOS samarbeidet med Oxivisuals.

– Vi hadde jobbet med dem tidligere og hadde gode erfaringer. Det hadde nok mye å si for at vi valgte dem til dette prosjektet, forteller Holm.

For å gi et realistisk bilde av hvordan Vollebekk og de ulike delprosjektene ville bli, har Oxivisuals levert en rekke visualiseringer, inkludert bilder til en boligvelger der potensielle kunder kan bla og finne leiligheter. Boligvelgeren gir et helhetlig bilde av prosjektet, og Oxivisuals har også oppdatert den etter hvert som prosjektet har blitt utvidet.

– De har også levert visualiseringer av interiør i utvalgte leiligheter, og vært delaktige i å velge ut gode vinkler og få frem viktige detaljer. Bildene viser mulighetene knyttet til blant annet kjøkken, bad, dører og vinduer, forteller Holm.  

I tillegg har Oxivisuals levert rene eksteriørbilder, som viser boligene sett fra gaten og mellom bygningene, samt gårdsrom, takterrasser og lignende.

– Eksteriørbildene viser overordnet hvordan prosjektet skal bli, med de kvalitetene det har, sier Holm.

Det skal være realistisk, men likevel selgende

Å utarbeide visualiseringer til et boligprosjekt som dette innebærer en hårfin balansegang. Det skal være realistisk, men likevel selgende. Til syvende og sist handler alt om å få solgt boligene. Da er det viktig å få frem det som er interessant med prosjektene, og samtidig det kundene trenger å vite om for å kunne foreta sitt boligkjøp.

– Når du selger en brukt bolig så har du jo boligen, og kan ta bilder av kvalitetene den har. På nye prosjekter har du bare en tomt, og det kan være vanskelig å se for seg hvordan alt vil bli. Derfor er det viktig med visualiseringer som viser dette på en god måte, forteller Holm.

Han forteller videre om et profesjonelt og konstruktivt samarbeid, der alle utfordringer har blitt møtt på en god måte. Han beskriver Oxivisuals som en løsningsorientert bedrift å jobbe med.

– Samarbeidet har vært veldig bra. Det er korte linjer og enkelt å komme i kontakt med dem. De gjør det de kan for å få best mulig resultat, og de er veldig engasjerte i prosjektene sine.

En dynamisk prosess der man utvikler seg sammen

Det er mye arbeid når man jobber med prosjektboliger, og mange involverte med ansvar for  ulike fagfelt. Prosjektene utvikles kontinuerlig, og derfor setter Holm pris på den gode kommunikasjonen og at det er enkelt å komme i prat med Oxivisuals. Han tar ofte turen innom lokalene på Skøyen for å se skisser og modeller, gi tilbakemeldinger, og få et innblikk i arbeidsprosessen .

– På mange måter bygger vi jo illustrasjonene sammen. Vi kommer med informasjon og de leverer forslag på skisser. Iblant er det ideer vi har, som de ser ikke vil fungere så bra som illustrasjoner. De er en viktig sparringspartner for oss, sier han.

Holm beskriver arbeidet med visualiseringene av et boligprosjekt som en dynamisk prosess, der de og Oxivisuals hele tiden pusher hverandres grenser.

– Det er et marked som utvikler seg. Derfor er det viktig at arbeidsprosessene er gode og at man kan utvikle hverandre underveis. Det fungerer veldig bra. Hvis vi ikke hadde vært fornøyd så hadde vi heller ikke fortsatt å bruke dem, sier han.

Videre samarbeid med Oxivisuals i fremtiden

På spørsmål om han anbefaler Oxivisuals videre til andre, ler Holm og sier at selv om han helst vil holde dem for seg selv så gjør han selvfølgelig det. Oxivisuals skal også levere flere visualiseringer til OBOS i tiden fremover.

– Vi skal samarbeide videre på Vollebekk, og vi bruker dem også på andre prosjekter vi har gående, avslutter Holm.

No items found.

Relaterte innlegg

Kontakt oss

Interessert i å snakke med oss?

Fyll ut skjemaet under og vi vil svare deg så fort som mulig.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.